Ücretsiz Hızlı Kargo & Yıkanabilir Kaymaz Taban Halılar
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Stil Sahibi Evler için Dikkat Edilmesi Gerekenler

01-04-2019 13:18
Stil Sahibi Evler için Dikkat Edilmesi Gerekenler

     Hayatımızın büyük kısmını geçirdiğimiz evlerimiz, hayatımızdaki en önemli yaşam alanımızdır. Evimizin şık bir şekilde dekore edilmesi ve bizi yansıtması oldukça önemlidir. Fakat ev döşemek meşakatli ve detaylara dikkat edilmesi gereken bir iştir. Uzman yardımı olmadan evinizi uyumlu ve şık bir şekilde dekore etmek istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken birkaç unsur vardır. Evinizi stil sahibi yapmak için gereken elementler: duvarlar, zeminler, perdeler, mobilyalar ve dekoratif aksesuarlar olarak beşe ayrılır.


  1)Duvarlar:


     Evinizin dekoratif unsurlarının ilk başında duvarlar gelir. İlk karar verilmesin gereken kısım duvarlardan başlar. Öncelikle sizi yansıtan en uygun rengi seçmeniz gerekir. Bu rengi seçerken evinizin ebatı ve ne kadar ışık aldığı çok önemlidir. Örneğin küçük ve az ışık alan bir salonunuz varsa: beyaz, bej gibi açık renkler tercih edilmelidir. Aksi halde salonunuz olduğundan daha dar ve boğucu gözükecektir. Açık duvar renkleriyle salonunuza geniş ve ferah bir hava katabilirsiniz.


     Pencereleriniz ufak ise ve eviniz istediğiniz kadar ışıkalmıyor ise manzaralı camınızın önüne bir adet ayna koyarak güneş ışığından faydalanabilirsiniz. Yansıyan güneş ışıkları odanızı canlandıracak ve aydınlatacaktır.


     Duvarlarınızda dekoratif unsurlar istiyorsanız tek bir duvarın rengini değiştirerek farklı bir hava yakalayabilirsiniz. Uyumlu iki renk seçerek veya bir duvarınızın yüzüne duvar kağıdı yapıştırarak odanıza hareket ve stil katabilirsiniz.


  2)Zeminler:


     Duvar rengi seçiminden sonraki aşama zeminlerinizin tasarımıdır. Günümüzdeki evlerde genellikle ahşap malzeme kullanılır. Fakat ahşap zeminler de farklı renklerde gelmektedir. Kimiler açık renk ahşap kullanırken, kimileri koyu renk ahşap kullanır. Uzman görüşüne göre aydınlık, ferah ve geniş gözüken odalar için açık renk ahşap kullanılmalıdır. Geniş ve yeri bol odalar için koyu renk ahşap kullanılabilir.


     Eğer odanız istediğinizden küçük ve koyu renk zemine sahipse üzülmeyin. Açık renk halılar kullanarak geniş ve ferah bir görüntü yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda açık renk zemin üstüne koyu renk halılar kullanarak da evinizde oldukça şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.


Not: Halı modelleri arasından renk seçimi yapmak oldukça uzun ve zordur. Renge göre halılar kısmımızdan aradığınız renkteki halıları, odalarınızın rengine göre kolaylıkla seçebilirsiniz.


  3)Perdeler:


     Bir sonraki aşama perdelerdir. Perdeler bir evin dekorasyonunu tamamlayıcı parçalardır. Her eve göre özel seçilir ve kesilir. Perdeler arka planda kalması gereken öğelerdendir. Bu yüzden sade ve kontrastı tamamlayıcı rolü oynaması önemlidir.


  4)Mobilyalar:


     Bir sonraki aşama olan mobilya seçmek dikkat edilmesi gereken bir aşamadır. Mobilyalar pahalı olduklarından doğru seçilmesi gereken. Ne var ki istediğiniz zaman döşemesini değiştirip farklı tarzlarda kullanılabilir. Eğer evinizin mobilyalarında farklılıklar yaratmak istiyorsanız, mobilyalarınızdan sadece bir tanesini diğerlerinden farklı bir kumaşla döşeterek evinize tarz katabilirsiniz.


  5)Aksesuarlar:


     Evinizin son dokunuşunu da dekoratif aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz. Önemsiz parçalar gibi gözükse de evinizin tarzı için çok önemlidir. Her beğendiğiniz aksesuarı kullanmayın. Evinize gitmeyecek olanlardan kurtulup, eviniz için olanları kullanın. Aksesuarlarınız yerleştirirken çok fazla aksesuar olmamasına da dikkat edin. Çok fazla aksesuar evinizi boğup, kalabalık gösterecektir.


     Koku da evi dekore etmek için önemli aksesuarlardan biridir. Tıpkı sizin gibi evinizin de kendine has bir kokusu, bir havası olmalıdır. Tütsülerle, spreylerle ve kokulu mumlarla evinize nefis kokular katarak evinizin havasını bambaşka bir şıklığa taşıyabilirsiniz.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.