Ücretsiz Hızlı Kargo & Yıkanabilir Kaymaz Taban Halılar
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antika Halılar Hakkında

07-12-2018 17:17
Antika Halılar Hakkında

Antika Halılar


Antika Halılar Nedir? Normal Halılardan Farkı Nelerdir?

Antika halı denince akla ilk gelen eskitme desenli halılardır. Fakat bir halının antika olması için sadece deseni ve dokusu yeterli olmaz. Bugün bir halının antika sıfatına kavuşması için en az yüz yıllık olması gerekmektedir. Halının yaşını anlamak imkansız gözükse de zamane halı trendleri, desenleri ve halı, kilim üzerine dokunmuş tarih bilgisiyle mümkün olmaktadır. Eski antika halılarda genellikle tarih bilgisine rastlanmaktadır. Dokumadaki yazının tarzı ve stili dokuyucu hakkında bilgi verir. Örneğin Müslüman kökenli dokumacılar genellikle Arap alfabesi kullanırken, Hristiyan kökenli dokumacılar Latin alfabesi kullanır.


Antika Halılarda Hangi Malzemeler Kullanılır?

Globalleşen dünyamızda artan fabrikasyon halı üretimi sayesinde artık halılarda genellikle pamuk ve polyester benzeri maddeler kullanılsa da eski antika halılar malzemelerinde daha çok yöresellik barındırır. Malzemenin niteliği halının nerede dokunduğuna dair yardımcı bir unsurdur. Antika halı modellerinde genellikle yün, tiftik, ipek gibi malzemelerin kullanıldığını görürüz. Halı tarihçesine sahip bir eksper bir Isparta halısının tarihçesini ve orijinalliğini halının dokunmuş olduğu materyalden anlayabilir. Çünkü 1900 ‘lü yılların başında Manchester pamuğu kullanılmış ve yün hiçbir zaman kullanılmamıştır. Eğer birisi size yün bir Isparta halısından bahsediyorsa, yüksek ihtimalle orijinal değildir.


Halının Enderliği

Elde dokunmuş antika halıların en özel özelliği o halıdan dünya üzerinde sadece bir adet bulunmasıdır. Dokuyan kişi her ne kadar aynı deseni dokumaya çalışsa da el zanaatiyle üretilen halılar her zaman birbirinden farklılık gösterir. Evinizde bulunan antik halının, eğer orijinal ise, sadece sizde olduğuna emin olabilirsiniz.


Fiyatları

Antika halılar uzun işçilik süreçlerinden geçen ve günlerce süren bir işlemden geçer. Her kısmı tek tek el ile dokunur, zevke göre püskül eklenir. Kullanılan materyaller genellikle ipek, yün gibi pahalı materyaller oldukları için ve detaylı, uzun dokuma işlemlerinden geçtikleri için ucuza antika halı bulmanız imkansızdır. Her ne kadar antika desek de halı desenleri ve dokumaları evrensel ve ölümsüz bir dile sahiptir. Hala en modern evlerde bile antika veya antika desenli halılarla karşılaşabilirsiniz. Hem de çok şık şekillerde kombinlenmiş vaziyetlerde. Prizma Home ailesi olarak size en güzel dokuma desenli antika halılarımızı derledik. Halılarımızı çamaşır makinesinde yıkanabilir ve kaymaz tabanlı yaptığımızdan, hem evlerinize şık bir hava, hem de kullanım rahatlığını taşıyoruz.


Antik Desenli Halı Modellerimize Ulaşmak için: Prizma Home Antik Desenli Halılar

 
Prizma Home
İnternetin Halı Mağazası

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.